fbpx
THE LAKE HOME
loading...

Turnul Sfatului: Schimbarea la față a Sibiului: The Lake Home – Proiect cu valoare de piață de peste 100 mil. de euro într-o fostă zonă industrială, cu 20.000 de metri pătrați de spații verzi noi

17 August 2021 11:03

Schimbarea la față a Sibiului: The Lake Home – Proiect cu valoare de piață de peste 100 mil. de euro într-o fostă zonă industrială, cu 20.000 de metri pătrați de spații verzi noi

Fosta zonă industrială unde a funcționat o fabrică de prefabricate din beton, de pe strada Tractorului din Sibiu, deținută în trecut de companiile Construcții SA și Sinecon, a intrat anul acesta într-un proces de transformare fără precedent.

Denumit ”The Lake Home”, acest proiect rezidențial este unul inovativ și de mare amploare, întinzându-se pe o suprafață de aproximativ 50.500 de metri pătrați, din care 20.000 de metri pătrați numai zone verzi nou create.

”Proiectul va cuprinde 494 apartamente, un apart-hotel cu 89 apartamente, trei restaurante cu deschidere la Lacul lui Binder, o cafenea și 29 case individuale de lux”, spun reprezentanții dezvoltatorului.

Proiectul ”The Lake Home” a demarat în primăvara acestui an. În prezent se lucrează la construcția primului bloc, care cuprinde 42 apartamente, dintre care jumătate sunt deja vândute sau rezervate. Primul imobil va fi finalizat până la sfârșitul lunii decembrie a acestui an, iar întregul proiect va fi finalizat până în luna decembrie a anului 2025.

The Lake Home se adresează în principal clasei mijlocii și unei părți din angajații companiilor din Zona Industrială Vest, precum și medicilor, asistentelor și oamenilor cu un stil de viață dinamic. În acest sens toate apartamentele vor avea sistem încălzire în pardoseala cu termostat smart – care poate fi controlat de pe telefon, de la distanță. La acestea se adaugă panouri solare, parcări subterane, sistem iluminat inteligent cu LED, implementarea unei soluții de colectare selectiva a gunoiului cu cartela RFID, recunoaștere facială la intrarea în imobile, muzică ambientală, bănci smart cu încărcare wireless. Pe lângă detaliile prezentate mai sus, va fi instalat un sistem de irigație care va include jardinierele din fiecare balcon. Totodată, zona de case va fi una premium, de lux.

”Intenția noastră este de a crea un tip de habitat specific, un nou cartier în care zona rezidențială este aranjată într-un mod aerisit în jurul unei rețele de spații publice și străzi, piețe și parcuri, într-un final spațiul comun stradal urmând să ocupe cel puțin aceeași suprafață cu cea construită”, mai explică reprezentanții dezvoltatorilor.

Schimbarea la față a acestei zone a Sibiului este întregită și de investițiile publice majore anunțate în vecinătate. Spre exemplu, proiectul de aproximativ trei milioane de euro al Primăriei Municipiul Sibiu de amenajare a Lacului lui Binder într-o zonă de agrement se apropie vara aceasta de final. Totodată mega-proiectul de aproape o jumătate de miliard de euro al noului Spital Județean a intrat în linie dreaptă, fiind emisă zilele trecute autorizația de construire.

The Lake Home este un proiect construit de DMX CONSTRUCTION, susținut de Sibiu, Orașul Bunelor Maniere, vândut în exclusivitate de RE/MAX Xux Investment.